Yakutiye Belediyesinden öğrencilere okul çantası

Yakutiye Belediyesinden öğrencilere okul çantası


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediyesi, 80 ilkokul ve ortaokulda öğrencilere kırtasiye ve okul çantası dağıttı.
     Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine ederek dar gelirli ailelerin bulunduğu bölgeler dikkate alınarak kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti.
     Korkut, 80 ilk ve ortaokulda yaklaşık 10 bin öğrenciye eğitim malzemesi yardımı yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt ile bir dönem içerisinde ihtiyaç duyulan eğitim malzemelerinin içerisinde yer aldığı okul çantası dağıttık. 1. sınıf öğrencilerimize verdiğimiz çantalar içerisinde, 5 adet defter, 12li pastel, 12li sulu, 12li kuru boya takımı, 5 kurşun kalem, 1 kırmızı kalem, kalem kutusu, oyun hamuru, matara, beslenme çantası, kalem açacağı, silgi, ve defterler için cilt, bulunuyor. Diğer sınıflarda okuyan çocuklarımız için hazırladığımız çanta içerisinde ise 12lik kuru, sulu, pastel boya takımları, basmalı kalem, kırmızı kalem, kalem kutusu, kalem açacağı, silgi, 6 adet büyük boy defter, cilt bulunuyor.
     Bu çantaların maliyetinin 150 lira civarında olduğunu belirten Korkut, Hedefimiz çocuklarımızın eğitimlerine bir nebze olsun katkı sağlamak, ailelerinin eğitim masraflarına karınca kararınca destek olmak, onların yüklerini hafifletmektir. Ayrıca her sınıfta öğrencilerimizden başarı sözü alıyorum. Yani katkının bir karşılığı var. Allah onlara zihin açıklığı versin dedi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yakutiye Belediyesinden öğrencilere okul çantası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER