Yakutiye Belediyesinde yol çalışmaları

Yakutiye Belediyesinde yol çalışmaları


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediyesi, yıl içerisinde yapılaşmaların yönüne paralel olarak yeni yollar açtı.
     Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, Yakutiye ilçesinin sürekli büyüyen dinamiklere sahip olduğunu, belediye olarak bu dinamikleri görerek akışı yönlendirdiklerini ifade etti.
     Korkut, Yakutiyenin önümüzdeki 5 yılda daha çok büyüyen, daha fazla ekonomik değerler üreten ilçe olacağını belirterek, şunları kaydetti:
     İnsanlar yatırım yapıyor, yerleşim alanı oluşturuluyor. Yakutiye ilçesi, Erzurum büyüyor. Biz belediye olarak yol ve diğer alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Yıl içerisinde tamamına yakını Şükrü Paşa semtinde olmak üzere şehrin muhtelif bölgelerinde 6,5 kilometre uzunluğunda yeni yol açtık. Bunların açılmasının ardından, asfalt ve kaldırım çalışmaları yapıldı, yapılıyor ve önümüzdeki sezona kalan işler var.
     Yakutiye ilçesinin nüfus yoğunluğunun 300 binlerin üzerini taşımaya uygun hale getirileceğini hatırlatan Korkut, sözlerini şöyle tamamladı:
     Yakutiye İlçesinin nüfus yoğunluğunun artması önümüzdeki yıllar yoğunluklu olarak sürecektir. Benimde ilk hedefim 250 bin ve üzerine çıkmış bir nüfus yapısına sahip Yakutiyedir. Ancak bu yalnızca başka bölgelerden şehir merkezine dönüşle değil, aynı zamanda yeni yaşam alanları, yeni ekonomik sahalar açarak şehir nüfusunu düzenli ve yönetilebilir biçimde artırma yollarını açarak sağlamaktır. Belediye olarak yoğunlaşmaya paralel olarak yeni yaşam alanları oluşturmak, yollar gibi eksiklikleri tamamlayarak yaşam kalitesini yükseltmek istiyoruz. Bu bağlamda belediye olarak üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirme çabasındayız.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Yakutiye Belediyesinde yol çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER