Yakutiye Belediyesinde Kent Kimliği anlatıldı

Yakutiye Belediyesinde Kent Kimliği anlatıldı


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediye Meclisinin Şubat ayı oturumunda meclis üyelerine Kent Kimliği anlatıldı.
     Yakutiye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yakutiye Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısına konuk olan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Göktaş, Görsel Kent Kimliği ve Tasarımı konulu sunum yaptı.
     Göktaşın, şehirlerin kimliklerinin kaybedilmemesi için belediye uygulamalarının önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Şehirler Osmanlı modelini dikkate almalı. Külliye kültürü örnek alınmalıdır. Osmanlı yüksek tepelere görsel önemi olan binaları koyardı. Kentsel dönüşüm projeleri yapılırken şehir kimliği ve kültürü dikkate alınmalıdır. Meydanlar, cadde ve sokak çevreleri şehir kültürünü yansıtan yapılaşmaların yapıldığı alanlar olmalıdır. Avrupadan gelen pagan kültürü ürünü sanat anlayışından arınarak yeniden Selçuklu ve Osmanlı mimari ve sanatına dönüş yolunu açmalıyız.
     Belediye Başkanı Ali Korkut da üniversitenin kent ve kimlik noktasında görüş ve önerilerini almak istediklerini belirtti.
     Göktaşın sunumunu meclis üyeleriyle paylaştıklarının altını çizen Korkut, Erzurum kimliğini oluşturan 300 dolayında tarihi eserden söz ediyoruz. Bu kimlik, korunarak ve çevresi açılarak ön plana çıkarır. Biz de bunu yapıyoruz. Yaptığımız şeylerin bilimsel olarak yansımasını, yapacağımız çalışmalarda neyi daha çok önemsemeliyiz. Bunları akademik çevrelerin de görüşlerine başvurarak yapmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yakutiye Belediyesinde Kent Kimliği anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER