Yağlıderede öğrencilere KKKA eğitimi

Yağlıderede öğrencilere KKKA eğitimi


GİRESUN (A.A) - Yağlıdere Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçede eğitim gören ilköğretim öğrencilerine yönelik Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) semineri düzenlendi.
     Toplum Sağlığı Merkezi Hemşiresi Esra Menteşe, Sınır İlköğretim Okulunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, keneye karşı önlem alınmaması durumunda yüzde 50ye varan ölüm riskinin olduğunu söyledi.
     Menteşe, KKKA vakalarının her yıl hava sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde arttığını belirterek, Vatandaşların kendilerinde ve hayvanlarında oluşabilecek kene tutunmasını önlemeye yönelik tedbirleri alması gerekmekte dedi.
     KKKA etkenini taşıyan kenelerin, yaban hayatıyla iç içe olan dağlık yamaçlardaki meşelik ormanlara yakın yerlerde veya bu ormanlar içinde açılmış küçük tarım arazilerinde insan ve hayvanlara tutunarak hastalığı bulaştırdığını ifade eden Menteşe, şöyle konuştu:
     Bu bölgelerde mutlaka keneye karşı önlem alınmalı. Kene, insan vücuduna tutunduğunda çıkarılmamalı ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Kene eğer vücuttan bilinçsizce çıkarılırsa ölüm riski olabilmekte. Kenenin vücuttan çıkarılması durumunda hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı.
     Seminer sonunda öğrencilere içinde KKKA hastalığına karşı bilgiler olan afiş ve broşürler dağıtıldı.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yağlıderede öğrencilere KKKA eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER