Yağlıderede Halk Eğitim Merkezi yıl sonu

Yağlıderede Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi


GİRESUN (A.A) - Yağlıderede Halk Eğitim Merkezince (HEM) yıl sonu sergisi düzenlendi.
     Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda düzenlenen sergiye Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu ile daire amirleri, davetliler, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.
     Yağlıdere Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahsin Bayram, halk eğitim merkezlerinin yöre insanına en iyiyi, en doğruyu, en güzeli her zaman her yerde sunan eğitim kurumları olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Halk eğitim merkezlerinde her yaştan ve seviyeden insan, hedef kitle kabul edilerek kurslar düzenlenir. Kursların en önemli özelliği yöre insanının sosyal, kültürel gelişmesine katkı sağlayarak onların bilgi ve becerilerini artırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, kültürel değerleri korumak ve yaşatmaktır. Ülkemizde işsizlik önemli bir sorun olduğu gibi çalıştırılacak yetişmiş eleman bulmak da başka bir sorundur. Bu kurslarımızda soruna çözüm bulmak için meslek kurslarına ağırlık verdik. Bu vesileyle açtığımız bilgisayar bakım onarım ve bayan kuaför kurslarında toplam 60 kişi hem eğitim görüp meslek sahibi oldu hem de kursa geldikleri her gün için 20 lira ücret alarak aile bütçesine katkıda bulunmuş oldular.
     Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından başarılı kursiyerlere belgeleri verildi.
     (AÖ-ANL-ORH)
<< Önceki Haber Yağlıderede Halk Eğitim Merkezi yıl sonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER