Yabancı uyruklu öğrenciler Kayseriye geldi

Yabancı uyruklu öğrenciler Kayseriye geldi -Değişim Programı kapsamında Avrupada Göç olgusunu incelemek için Hollanda, Macaristan ve İtalyada eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler Kayseriye geldi.


KAYSERİ (A.A) - Değişim Programı kapsamında Avrupada Göç olgusunu incelemek için Hollanda, Macaristan ve İtalyada eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler Kayseriye geldi.
     Kayseri Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, proje kapsamında Hollanda, Macaristan ve İtalyadaki okullarla işbirliği yaptı. Proje kapsamında yapılan programın çalışma toplantısı Hollandada gerçekleştirilirken, çalışmalar için Hollandadan 20 öğrenci, 3 öğretmen, Macaristandan 4 öğrenci, 3 öğretmen ve İtalyadan da 5 öğrenci, 2 öğretmen Kayseriye geldi.
     Projenin genel amacında değişim gerçekleştirilen öğrencilerin program süreci içerisinde göç olgusunun tarihi, ekonomik, sosyal ve siyasal boyutları üzerinde çalışmalarda bulunmaları kararlaştırıldı.
     Türkiyeden giden öğrenciler yabancı ailelerin yanında misafir edilirken, yurt dışından gelen öğrenciler de Kayserideki aileleri yanında misafir edilecek. Süreç dahilinde öğrenciler, farklı kültürleri tanımanın yanı sıra yabancı dil pratiği yapma imkanı da bulacak.
     Çalışma toplantısının ikincisi Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesinin koordinatörlüğünde başladı. Folklor gösterileriyle açılışı yapılan programda ülkelerin kendilerine özgü göç şarkıları seslendirildi. Türklerin göçünü anlatan gösteri de ise, Kara Tren şarkısı eşliğinde göç hikayelerini anlatan sunumlar yapıldı.
     Programa yabancı öğrenci ve öğretmenler büyük ilgi gösterirken, 2 yıl sürecek olan proje çalışmaları 13-17 Mart tarihlerine kadar devam edecektir.
    
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yabancı uyruklu öğrenciler Kayseriye geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER