Yabancı öğrenciler esnaf ziyaretinde

Yabancı öğrenciler esnaf ziyaretinde


ÇORUM (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Çorum il etkinliği için kente gelen 20 farklı ülkeden 70 öğrenci, esnafı ve iş adamlarını ziyaret etti.
     Gruplara ayrılarak kentte çeşitli ziyaretler gerçekleştiren yabancı öğrenciler, ilk olarak Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüştü. Öğrencileri makamında ağırlayan Başaranhıncal, dünyanın farklı ülkelerinde Türk bayrağını dalgalandıran ve Türkçenin evrenselleşmesine katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür etti. Yabancı öğrencilerle yakından ilgilenen Başaranhıncal, öğrencilerle sohbet etti. Kenya, Moldova, Irak ve Azerbaycandan gelen öğrenciler ziyaret esnasında şiir okudu.
     Kentteki bir kuyumcuyu da gezen öğrencilerden Kenyalı öğrenci, seslendirdiği Çile Bülbülüm adlı şarkıyla iş adamı Hayri Şamlıyı şaşırttı. Çocukların Türkçe konuşmalarından çok etkilendiğini ifade eden Şamlı, Türkçe konuşabildiğinizi biliyorduk. Ancak canlı olarak görmek beni çok heyecanlandırdı. Sizler sayesinde ülkelerinizi de tanıyoruz. Bizler sizin vesilenizle gidip sizin ülkelerinize yatırım yapabiliriz dedi.
     Öğrenciler, dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapan Çağıl Makinayı da ziyaret etti. Öğrencileri karşılayan iş adamı Mehmet Çağıl, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çağıl, öğretmenliğin en zor meslek olduğunu belirterek, Memleketimde bir dönem öğretmenlik yaptım. Ne kadar güzel bir meslek olsa da insanlara bir şeyler öğretmek zor. Sizler Kanuninin Osmanlının en parlak döneminde yapamadığını başarmışsınız diye konuştu.
     Çeşitli ziyaretler gerçekleştiren yabancı öğrenciler, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcünün ev sahipliğinde kentteki bir restoranda verilen yemeğe katılmalarının ardından kentten ayrıldı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yabancı öğrenciler esnaf ziyaretinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER