Yabancı akademisyenlere canlıdan karaciğer nakli eğitimi

Yabancı akademisyenlere canlıdan karaciğer nakli eğitimi -İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, Polonya, Güney Afrika, Mısır, Hindistan ve Bosna Hersekten 22 cerraha yönelik canlıdan karaciğer nakli konulu eğitim programı


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, Polonya, Güney Afrika, Mısır, Hindistan ve Bosna Hersekten gelen 22 cerraha yönelik canlıdan karaciğer nakli konulu eğitim programı düzenledi.
     Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezindeki eğitim programının açılışına katılan İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, yaptığı konuşmada, karaciğer nakilleri konusunda önde gelen üniversitelerden biri olduklarını söyledi.
     En kısa zamanda Karaciğer Nakli Hastanesi kurmayı amaçladıklarını anlatan Çelik, bunun için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Çelik, Malatyanın karaciğer nakli konusunda merkez haline geleceğini vurguladı.
     Programda, Karaciğer Nakli Enstitüsü akademisyenleri, Karaciğer Nakli Sürekli Eğitim Kursu çerçevesinde Polonya, Güney Afrika, Mısır, Hindistan ve Bosna Hersekten gelen cerrahlara yönelik canlıdan karaciğer nakli konusunda bilgileri içeren sunumlar yaptı. Toplantıya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve akademisyenler de katıldı.
     Kurs kapsamında, yabancı cerrahlara teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Cerrahlar, uygulamalı eğitimler kapsamında ameliyatlara da katılacak.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yabancı akademisyenlere canlıdan karaciğer nakli eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER