Yaban hayvanlarına yem desteği

Yaban hayvanlarına yem desteği -Kocaelide olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü ekiplerince yaban hayvanları için kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Kartepe, Kandıra ve Gölcük ilçelerinde 500 kilogram yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta boyunca kar yağışının devam edeceğini belirterek, yüksek rakımlı bölgelerde karın kış boyunca devam edeceğini, bu nedenle yaban hayvanlarının desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.
     Hazırlıkları ve stoklarının mayıs ayının sonlarına kadar yemleme yapabilecek şekilde olduğuna işaret eden Alğan, Hedeflerimiz bu sene için 5 ton kuru besi yemi, yaklaşık 2 ton yemek artıkları, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı denetimlerde elde edilen günü geçmiş tavuk artıkları, sucuklar ve yemek fabrikalarının artıklarıyla tüm yaban hayvanlarımızın ihtiyacını karşılayacak şekilde dağıtım yapılmasıdır diye konuştu.
     Geçen ay 500 kilograma yakın yemleme çalışması yaptıklarını ifade eden Alğan, bugün itibarıyla dağlarda 80 santimetreye yakın kar biriktiğini, kar dolayısıyla yaban hayvanlarının açlık çekmesinin söz konusu olduğunu kaydetti.
     Alğan, stoklarındaki yemler ile halden toplanan sebze ve meyve atıklarını yaban hayvanları için doğaya bırakmaya başladıklarını, sabah saatlerinden itibaren 4er personel bulunan 3 aracın özellikle 3 ilçede çalışmalar sürdürdüğünü dile getirdi.
     Alğan, geçmiş yıllarda açlıktan dolayı yaban hayvanlarının yerleşim birimlerine indiğini tespit ettiklerini ancak 2-3 yıldır yemleme çalışmaları dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşmadıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yaban hayvanlarına yem desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER