Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı -Amasyada olumsuz hava koşulları dolayısıyla yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı


AMASYA (A.A) - Amasyada olumsuz hava koşulları dolayısıyla yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
     Merkeze bağlı Aydınlık köyü kırsalında yemleme çalışmalarına katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal, AA muhabirine, doğada kar yağışıyla yiyecek sıkıntısı yaşayan kuş ve yaban hayvanlarına yiyecek takviyesi yaptıklarını söyledi.
     Amasya il genelinde çalışmaların sürdüğünü bildiren Kartal, Bu yılki programımızda 3 ton kırık buğday, 1 ton da mısır bulunmakta. Ayrıca halktan gelen bağış ve bazı özel televizyon kanallarının kampanyalarından elde edilen ürünlerin de dağıtımlarını yapıyoruz dedi.
     Söz konusu çalışmayı il genelinde üç ekiple sürdürdüklerini vurgulayan Kartal, şunları kaydetti:
     Özellikle hayvanların karayollarına çıkarak kazalara neden olmamaları için yol kenarları ve doğadaki uygun yerlere yem bırakma çalışmaları yapıyoruz. Kar yağışının fazla olduğu dönemlerde yaban hayvanları karacalar, tilki, çakal ve tavşan ile kuşlar yek sıkıntısı çekmekte. Bu nedenle kuş ve yaban hayvanlarının aç kalmamaları için düzenli olarak yemleme çalışmaları yürütüyoruz. Bu şekilde yaban hayatını destekliyoruz.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER