Wushu: Dünya Gençler Şampiyonası

Wushu: Dünya Gençler Şampiyonası -Elif Akyüz, ince kılıç stilinde 9.30luk derecesiyle, danışıklı gösteri dövüşündü ise Şeyma Urhan-Kübra Açıkgöz çifti dünya şampiyonu oldu


ANKARA (A.A) - Çinin özerk bölgesi Macauda düzenlenen Dünya Gençler Wushu Şampiyonasında Türk sporcular iki dünya şampiyonluğu elde etti.
     Sabah seansında taolu halısına çıkan Dünya Büyükler Şampiyonu Elif Akyüz, 4. Dünya Gençler Şampiyonasını da boş geçmeyerek jiangshu (İnce kılıç) stilinde 9.30luk derecesiyle adını bir kez daha dünya şampiyonluğuna yazdırdı.
     2010 yılında Antalyada yapılan Avrupa Şampiyonasında altın madalyayla tanışan Akyüz, geçen sene Ankarada yapılan 11. Dünya Büyükler Şampiyonasında da kuzey mızrağı stilinde şampiyon olarak dünyanın en genç dünya şampiyonu unvanını kazanmıştı.
     Elif Akyüz, Macauda yapılan Dünya Gençler Şampiyonasının ardından kariyerinde art arda 3. şampiyonluğu yaşamış oldu.
    
     -Duiliende bir ilk-
    
     Duilien (Danışıklı gösteri dövüşü) stilinde halıya çıkan Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz çifti, favori gösterilen birçok çiftin arasından sıyrılarak, 9.29luk dereceyle dünya şampiyonluğunu kazandı.
     Şampiyon olan Türk sporculara madalyalarını, Uluslararası Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz verdi.
    
     -Sandada 3 bronz-
    
     Wushu sanda dalında bayanlar 56 kiloda Sümeyye Kayabaşı ve 60 kiloda Hatice Salih, üçüncü olarak bronz madalya elde etti. Erkeklerde ise 75 kiloda Uğurcan Beyazıt, bir başka bronz madalya kazanan Türk sporcu oldu.
    
     Muhabir: Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Wushu: Dünya Gençler Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER