Voleybol

Voleybol -İkinci ve Üçüncü Lig kulüpleri istişare toplantısı yapıldı


İZMİR (A.A) - Voleybolda, 2. ve 3. Lig kulüpleri istişare toplantısı İzmir Atatürk Voleybol Salonunda yapıldı.
     Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık başkanlığında yapılan toplantıda, geçen sezonun değerlendirmesi yapılırken, liglerde gelecek sezon uygulanacak statüler için kulüp temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.
     Toplantının başında bir sunum yapan Karabıyık, federasyonun faaliyetlerini ve geçen yıllara oranla gelişimini anlattı. Takım sayısının yüzde 100, maç sayısının yüzde 250 arttığını kaydeden Karabıyık, maç yayınları, basında voleybol, voleyboltv, voleybol maçlarının yazılı ve görsel basındaki reklam değeri karşılıkları konularında bilgi verdi.
     Karabıyık, federasyon olarak cezaları teşhir etmeyi tercih etmediklerini ancak bu durumun ceza vermedikleri anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.
     Sporda şiddet konusunda çok hassas olduklarını ve bu konuda sporsever olarak da hassas olduğunu belirten Karabıyık, Bu sorunun çözülmesinde herkes sorumludur. Üzerimize düşen görevi yerine getirir, kanunu iyi uygularsak, Fenerbahçe ile Galatasaray seyircileri aynı salonda maç izleyebilir diye konuştu.
     Hangi takımın İddaa kuponlarında yer alacağı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Inteltek firmasının yetkisinde olduğunu hatırlatan Başkan Karabıyık, İddaa konusunda da kulüp temsilcilerini bilgilendirdi.
    
     -2. Lig statüsü-
    
     Toplantıda 3. Ligden 2. Lige yükselme statüsü hakkında iki görüş sunuldu. Yöntemler tartışıldıktan sonra, hangi yöntemin kabul edileceğinin belirlenmesi için toplantıya katılamayan diğer kulüplerin görüşlerinin alınması için kulüplere yazı yazılması karara bağlandı.
     Buna göre 3. Lig, A, B, C ve D olmak üzere dört grupta 12şer takımla oynanacak. Birinci öneriye göre dört grubun birincileri 2. Lige yükselecek. İkinci görüşe göre ise dört gruptan birinci ve ikinciler iki grupta final etabı oynayacak. İlk iki sırayı alan dört takım 2. Lige yükselecek.
     Öte yandan, Türkiye Kupası statüsünde bir değişiklik yapılmadı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER