Vietnam Büyükelçisi Cuongtan Kayseri Valisi Yılmaza

Vietnam Büyükelçisi Cuongtan Kayseri Valisi Yılmaza ziyaret -Büyükelçi Cuong: Nüfusunuz belki 78 milyon ancak dünya üzerinde 300 milyon insan Türkçe konuşuyor. Yurt dışında Türklerin 30a yakın okulu var, bu okullarda en az 50 bi


KAYSERİ (A.A) - Vietnamın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Kayseri Valisi Şerif Yılmazı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Cuong, Kayseri ile Vietnamdaki şehirler arasında kardeşlik antlaşmaları yapılmasını dilediklerini belirterek, Ziyaret öncesi kentle ilgili bir ön araştırma yaptım. Kayseri 81 il tarihini içinde barındırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da memleketi olduğunu biliyorum. Zeki olmaları ile biliniyorlar dedi.
     Türkiyenin ticari ilişkilerin yanı sıra eğitimle de yurt dışında adını duyurduğunu vurgulayan Cuong, Nüfusunuz belki 78 milyon ancak dünya üzerinde 300 milyon insan Türkçe konuşuyor. Yurt dışında Türklerin 30a yakın okulu var, bu okullarda en az 50 bin öğrenci Türkçe öğreniyor. Hindistanın nüfusu 1 milyarı geçti ancak dilini konuşabilen çok yok, ülkede daha çok İngilizce konuşuluyor şeklinde konuştu.
     Vali Şerif Yılmaz da bugüne kadar Vietnam ile çok yakın ilişkiler kurulmadığını ancak bu ziyaretler sayesinde iki ülke ilişkilerinin gelişeceğine inandıklarını söyledi.
     Kayserili iş adamlarının dünyanın dört bir yanına yayılarak ticaret yaptıklarına dikkati çeken Yılmaz, Vietnam ile Kayseri arasında yapılabilecek sosyal ve kültürel antlaşmalara açık olduklarını dile getirdi.
     Ziyaretin ardından Vali Yılmaz Büyükelçi Cuonga plaket takdim ederken, Cuong da Yılmaza ülkesine özgü ipek kumaş üzerine yapılmış tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Vietnam Büyükelçisi Cuongtan Kayseri Valisi Yılmaza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER