Vergilerin ötelenmesi sevindirdi

Vergilerin ötelenmesi sevindirdi


VAN (A.A) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, vergilerin bir yıl daha ötelenmesi kararının önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
     Vanda, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından hükümet tarafından mücbir sebep hali göz önünde bulundurularak ötelenen vergilerin yeniden etelenmesinin, Vanda ekonomik hayatın tesisi için önemli bir gelişme olduğu kaydedildi.
     VATSO Başkanı Nadiroğlu, depremden sonra aradan geçen bir yıl boyunca kentteki esnaf, tüccar ve sanayicinin mağduriyetinin giderilmesi için yoğun bir çaba içine girdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Sayın Başbakanımızın 23 Ekim 2012deki Van ziyaretinde, konuyu kendilerine aktarma şansı bulduk. Tüm bu çalışmalardan sonra hükümetimizin depremden etkilenen Van ekonomisinin canlandırılması için vergileri bir yıl daha ötelemesini olumlu bir gelişme olarak görmekteyiz. Vanın yeniden kalkınması, gelişmesi için mutlak suretle vergilerin affedilmesi gerekir. Ayrıca Van Defterdarlığı da konu ile ilgili açıklama yapmış ve mücbir sebep halinin devam ettiğini belirtmiştir.
     Nadiroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onayına sunulan kararın, onaydan sonra birkaç gün içerisinde uygulanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vergilerin ötelenmesi sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER