Vergi Haftası

Vergi Haftası -Lapseki Mal Müdürü Başer: -Vergi ödeme alışkanlığını edinmiş ve vergisel ödevlerini yerine getiren duyarlı tüm mükelleflere ayrı ayrı teşekkür ediyorum


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Mal Müdürü Murat Başer, vergi ödeme alışkanlığını edinmiş ve vergisel ödevlerini yerine getiren duyarlı tüm mükelleflere ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyledi.
     Başer, 25 Şubat 3 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, anayasanın 73. maddesinde herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğunu bildirdi.
     Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımının maliye politikasının sosyal amacı olduğunu ifade eden Başer, verginin, devletin kamu giderlerini karşılamak amacıyla geliri olan herkesten, kazançları oranında ve karşılıksız olarak aldığı ekonomik bir değer olduğunu söyledi.
     Vergilerin, kanunlarla konulup, kanunlarla alınmasına rağmen uygulayıcısı ve uygulanan muhatabın insan olduğunu belirten Başer, şunları kaydetti:
     İnsanımızın vergi konusunda daha duyarlı olması büyük önem arz etmektedir. Vergiyi, kendisine uygulanan bir müeyyide olmaktan öte devletin sağladığı eğitim, sağlık, güvenlik gibi hayati önem arz eden sürdürülebilir faaliyetlere kaynak teşkil etmektedir. Bu anlayıştan hareketle karşılıklı güven ve gönüllülük esasına dayalı olarak verginin zamanında ödenmesi çok önemlidir. Vergi ödeme alışkanlığını edinmiş ve vergisel ödevlerini yerine getiren duyarlı tüm mükelleflere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
     Lapsekide Vergi Haftası kutlamaları, 25 Şubat Pazartesi günü saat 09.30da hükümet konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başlayacak.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER