Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

Verem Eğitim ve Propaganda Haftası -Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dedecan: 2011 yılında tüberkülozdan 1,4 milyon ölüm olduğu hesaplanmıştır


YALOVA (A.A) - Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, 2011 yılında tüberkülozdan 1,4 milyon ölüm olduğu hesaplanmıştır dedi.
     Dedecan, Verem Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, haftanın amacının veremle ilgili toplumun bilgilendirmesi ve bu hastalığa bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi olduğunu ifade etti.
     Dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinin verem mikrobu ile enfekte olduğunu vurgulayan Dedecan, şunları kaydetti:
     Bu insanların yüzde 10u yaşamlarının bir döneminde vereme yakalanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Küresel Tüberküloz 2012 Raporuna göre dünya genelinde tüberküloz insidans, prevelans ve mortalite hızları düşmektedir. Buna rağmen küresel tüberküloz yükü halen çok yüksektir. 2011 yılında tüberkülozdan 1,4 milyon ölüm olduğu hesaplanmıştır. Dünya genelinde insidans, prevelans ve mortalitenin en yüksek olduğu bölgeler Afrika ve Güney Doğu Asya bölgeleridir. Türkiye 53 ülkeden oluşan DSÖ Avrupa bölgesinde yer almaktadır. Türkiyede yılda yaklaşık 16 bin yeni verem hastası ortaya çıkmaktadır.
     Dedecan, toplum sağlığı merkezi verem birimlerinde (verem savaşı dispanserleri) veremin teşhis ve tedavisinin ücretsiz olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Verem Eğitim ve Propaganda Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER