Velimeşede 4. Boza Festivali ve Sünnet

Velimeşede 4. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni başladı -Velimeşe Belediye Başkanı Yüksel: -Velimeşeyi, Trakya Bölgesinin incisi haline getirdik


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu ilçesine bağlı Velimeşe beldesinde, geleneksel 4. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni başladı.
     Festival açılışı öncesinde Velimeşe Belediye Başkan Rasim Yüksel, belediye tarafından sünnet ettirilen 34 çocuğun konvoyuyla belde turu attı.
     Daha sonra Yüksel ve davetlilerin belediye önünden kortej eşliğinde Atatürk Anıtına kadar yürüyerek çelenk koymasıyla festival başladı.
     Rasim Yüksel, açılışta yaptığı konuşmada, Velimeşenin sanayisinden nüfusuna kadar ilçe olmayı hak ettiğini söyledi.
     Yüksel, şöyle konuştu:
     Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Velimeşe bozasının beldemizle özdeşleşmesi ve marka haline gelmesi açısından her yıl düzenlediğimiz bu festivalle beldemizin ve meşhur bozamızın tanıtımını en iyi bir şekilde yapmaktayız. Göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız çalışmalarla, sosyal belediyecilik anlayışımızla, Velimeşeyi, Trakya Bölgesinin incisi haline getirdik. İlçe olma yolunda verdiğimiz haklı mücadele inşallah iyi bir şekilde sonuçlanacak.
     Festival açılışına, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Orhan Perçinoğlu da katıldı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Ergin Akgün
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Velimeşede 4. Boza Festivali ve Sünnet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER