Vartolu kadınların okuma azmi engel tanımıyor

Vartolu kadınların okuma azmi engel tanımıyor -Okuma yazma kurslarına torunlarıyla katılan yaşlı kadınlar, öğrenme isteğiyle herkese örnek oluyor -Varto Milli Eğitim Müdürü Talı: -Ulaşmadığımız, erişmediğimiz hiçbir birey kal


MUŞ (A.A) - Muşun Varto ilçesinde düzenlenen okuma yazma kurslarına torunlarıyla katılan yaşlı kadınlar, öğrenme azmiyle herkese örnek oluyor.
     Varto Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçe genelinde tespit edilen bin 656 yetişkinin okuma yazma öğrenmesi için seferberlik başlatıldı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 379 yetişkin kursları tamamlayarak okuma yazma öğrendi.
     İlçe merkezi ve köylerdeki 42 okulda devam eden kurslara, aralarında yaşlıların da bulunduğu 236 kursiyer katılıyor.
     Cumhuriyet Ortaokulundaki kursa torunlarıyla katılan Suphiye Mutlu (57), Hanım Karakaş (50) ve Zebite Tepe (56), öğrenmenin yaşı olmadığını gösteriyor.
     5 yaşındaki torunu ile kursa gelen Suphiye Mutlu, yaptığı açıklamada, daha önce kalem tutmayı bilmediğini ancak kurs sayesinde okur yazar olduğunu söyledi.
     Hanım Karakaş ise okuma yazma bilmediğini ifade ederek, Anne babamla beni okula göndermedikleri için çok kavga ediyordum ama şimdi okuma yazma biliyorum. Bir yere gidince, nereye gittiğimi okuyarak anlıyorum. Bu kursu, okuma yazma bilmeyen herkese tavsiye ederim diye konuştu.
     Hafta içi düzenlenen kursu ziyaret eden Varto Kaymakamı Tahir Şahin ve Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yaşlarına rağmen okuma yazma öğrenmeye çalışan kursiyerleri gayretlerinden dolayı kutladı.
     Faaliyetler hakkında bilgi alan Kaymakam Şahin, kadınlarla bir süre sohbet etti.
    
     -Ulaşmadığımız hiçbir yer kalmayacak-
    
     İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kurslara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, alan taramasında tespit edilen okuma yazma bilmeyen vatandaşların eğitime katılımının sağlandığını kaydetti.
     Çalışmayla ilçedeki okur yazarlık oranının yükseldiğini anlatan Tatlı, özellikle kadınların kursa ilgi gösterdiğini belirterek, yaşlı kadınların da okuma yazma öğrenmesinin kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi.
     Tatlı, şöyle konuştu:
     Ulaşmadığımız, erişmediğimiz hiçbir birey kalmayacak. Özellikle okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik, gerekirse bir bireye bir öğretmen görevlendirerek, okur yazar olmasını sağlayacağız. Arzumuz, kadınların çocuklarına yardımcı olabilecek düzeyde olmaları ama bugün çocuklarımız babaannelerine, anneannelerine veya annelerine yardımcı olmaya çalışacak.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Vartolu kadınların okuma azmi engel tanımıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER