Vanlı işadamları Viyanada

Vanlı işadamları Viyanada


VAN (A.A) - Vanlı işadamları, Orta Avrupadaki bazı ülkelerdeki iş potansiyelini incelemek ve iş adamları ile ikili görüşmelerde bulunmak üzere düzenlendikleri gezi kapsamında, ilk durak olan Viyanaya gitti.
     Van Ticaret ve Sanayi Odasının (VATSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) Van İl Müdürlüğü katkıları ile düzenlediği geziye katılan 24 kişilik işadamı grubu, resmi temaslarına başladı.
     VATSO Yönetim Kurulu, meclis üyeleri ile Vanın ileri gelen iş adamlarından oluşan grup, Viyanada Türkiyenin Avusturya Konsolosluğu, Türk İş Derneği ve Ticaret Odası yetkileri ile bir araya geldi.
     Avusturya-Türk İş Derneğinde gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Vanın tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.
     Nadiroğlu, Van Türkiyenin doğusunda bulunmaktadır. İran ile komşu bir şehirdir. İlimizin coğrafi yapısı, strateji önemi, ulaşım imkanları, tarihi ve turistik özelliği ile Türkiyenin önemli bir kentidir. Türkiyenin Avrupa Birliğine girmesi durumunda doğu sınırı Van olacak dedi.
     Vanda 2011 yılında yaşanan deprem sonrası Avusturya-Türk İş Derneğinin yardım gönderdiğini hatırlatan Nadiroğlu, bundan dolayı Avusturya-Türk İş Derneği Başkanı Lothar Fischmanna teşekkür etti.
     Avusturya-Türk İş Derneği Başkanı Fischmann ise, son dönemlerde Avusturya firmalarının en büyük yatırımlarını Türkiyeye yaptıklarını kaydetti.
     Vanda yaşanan depremden dolayı çok üzüldüklerini söyleyen Fischmann, Vanın çok kısa sürede toparlanmasına ise sevindiklerini kaydetti.
     Ayrıca Vandaki engelliler için bir kampanya düzenlediklerini belirten Fischmann, ilkbahar aylarında toplanan yardımları kente getireceklerini söyledi.
     Yaklaşık iki saat süren görüşme sonrası Vanlı iş adamlarından oluşan heyet, dernekten ayrıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanlı işadamları Viyanada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER