Vanlı depremzedeler memleketlerine dönüyor

Vanlı depremzedeler memleketlerine dönüyor -Amasya Valisi Öz: Amasya ile Van arasında kurulan kardeşlik bağı devam edecektir


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya ile Van arasında kurulan kardeşlik bağı devam edecek dedi.
     Öz, Vanda yaşanan deprem felaketinin ardından Amasyaya gelerek misafir edilen depremzede vatandaşları memleketlerine dönmeden önce makamında kabul etti.
     Van depreminin ardından tüm Türkiyenin acıları sarmak için kenetlendiğini anımsatan Vali Öz, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.
     Vanda devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ve kalıcı konutlar için çalışmaların sürdüğünü belirten Öz, şunları kaydetti:
     Yaşanan acı felaket sonrası Amasyada birçok depremzede aileyi misafir ettik. Amasya ile Van arasında kurulan bu kardeşlik bağı devam edecektir. Vanda devletimiz kalıcı konutların yapımına hızla devam etmekte. Umuyorum ki sizler de en kısa sürede memleketinizde normal yaşantınıza devam edersiniz. Milletimizin ortak özelliği olan misafirperverliği, Amasya halkı da Vanlı kardeşleri için göstermiştir. Bizler de imkanlarımız ölçüsünde sizlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik.
     Depremzedeler ise kendilerine gösterilen misafirperverlik ve sıcaklıktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.
     Vali Öz, ziyaretin sonunda depremzedelere çeşitli hediyeler verdi.
     (FMK-ORH)
<< Önceki Haber Vanlı depremzedeler memleketlerine dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER