Van Valiliğinden engellilere destek

Van Valiliğinden engellilere destek -Vali Karaloğlu: -Bu insanlar özürlü değil, özel insanlardır


VAN (A.A) - Van Valiliğince 8 bedensel engelliye tekerlekli sandalye ve akülü araç dağıtıldı.
     Valilik önünde düzenlenen törenle sandalyeleri dağıtan Vali Münir Karaloğlu, köy gezileri sırasında engelli vatandaşların kendisinden tekerlekli sandalye talebinde bulunduğunu belirterek, geç kalınmış olmasına rağmen sevinçlerine ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün eşi Hayrunnisa Gül tarafından yürütülen Eğitim her engeli aşar kampanyası kapsamında engellilerin eğitim süreci içerisinde olmasını arzu ettiklerini vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Engelli öğrencilerin eğitimlerini rahat sağlayabilecekleri araç ve gereçlere ihtiyacı var. 8 engellimizden de 2si de öğrenci. İnşallah verdiğimiz akülü araçlarla okullarına daha rahat gidip gelebilecekler. Bu insanlar özürlü değil, özel insanlardır.
     Vanda 7 binin üzerinde özürlümüze her ay 640 lira bakım ücreti ödüyoruz. Bunlar büyük imkanlar. Devletin imkanları arttıkça ihtiyaç sahiplerine sağladığı kaynak da artıyor. Biz dağıtmış olduğumuz sandalyelerin hayırlı olmasını, hayatlarını kolaylaştırmasını diliyoruz.
     Çocuğu için verilen tekerlekli sandalyeyi alan Hüsnü Yürektürk de desteklerinden dolayı Vali Karaloğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van Valiliğinden engellilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER