Van SYDVnin yıllık değerlendirme toplantısı yapıldı

Van SYDVnin yıllık değerlendirme toplantısı yapıldı


VAN (A.A) - Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (SYDV), bir yıllık faaliyetleri toplantıyla değerlendirildi.
     SYDVnin, VATSOda düzenlediği değerlendirme toplantısında, ilin 2012 yılı yardım dokümanı, köy ve mahalle muhtarlarıyla paylaşıldı.
     SYDV faaliyetleri hakkında bilgi verilen toplantı, sorunların anlatılması ve çözüm önerilerinin sunulmasıyla devam etti.
     2012 yılı raporuna göre, il genelinde 289 bin 993 aileye, nakdi, yakacak, gıda, giyim yardımı, özürlü, yaşlı, dul maaşları, şartlı nakil transferleri, eğitim ve sağlık yardımı adı altında yaklaşık olarak 180 milyon 249 bin 613 lira ödenek dağıtıldığı açıklandı.
     Yine sunulan rapora göre, Van Merkez ve ilçelere dağıtılmak üzere vakıfa her ay gelen para miktarının 515 bin 400 lira olduğu açıklandı.
     Toplantıya katılan SYDV Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Özel, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
     Nasıl bir mahallenin aile hekimi varsa, aynı şekilde onun sosyal danışmanı da olacak. Yani, biz işte Ahmet isimli vatandaşlarınıza, Sana, Hacı Bekir mahallesinin, şu şu sokakları zimmetli. Buradaki vatandaşlarımıza sosyal yardımlarını alabilme durumlarını sen takip edecesin diyeceğiz. Bu etkin bir sistem olacak. Mahalle, köy ve sokakları görevlendirdiğimiz arkadaşlara paylaştıracağız. Herkes kendi bölgesinden ve belli bir vatandaş kitlesinden sorumlu olacak.
     Görevlendirilen kişilerin, mahallesindeki engelli, yaşlı, yoksul, muhtaç vatandaşı bileceğini belirten Özel, bu kişilere verilecek yardım kriterinin de buna göre belirleneceğini kaydetti.
     Özel, Yeni bir örgütlenmeye gidiyoruz. Artık Van Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir olduğumuz içinde İpekyolu, Tuşba isimli yeni iki yeni ilçemiz kurulacak. Dolayısıyla yeni iki tane vakfımız daha olacak. İpekyolu ve Tuşbaya bağlı olan köylerde ayrılacaklar. Herkesin ayrı vakfı ve ayrı mütevveli heyeti de kurulacak dedi.
     Özel, katılımcıların talep ve sorunlarını da dinledi.
     Toplantıya, SYDV Müdürü Mehmet Suat Aydoğan, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van SYDVnin yıllık değerlendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER