Van Genç Girişimciler Kurulu, Avrupa KOBİ

Van Genç Girişimciler Kurulu, Avrupa KOBİ Haftasına katıldı


VAN (A.A) - Van Genç Girişimciler Kurulu, Belçikanın başkenti Brükselde düzenlenen Avrupa KOBİ Haftasına katıldı.
     Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) adına katılan Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu, Avrupa KOBİ Haftası zirvesine katılarak yapılan etkinleri takip ettiğini söyledi.
     37 ülkenin katılımıyla gerçekleşen zirvede, çeşitli konuların tartışıldığını belirten Köroğlu, gelecek yıllarda uygulanacak politikalar üzerinde çalışmaların yapıldığını belirtti.
     Köroğlu, KOBİ Haftasına Avrupa Komisyonu, 400 girişimci ve 300 işbirlikçinin yanı sıra, Türkiyeden 10 girişimcinin katıldığını bildirdi.
     Zirvenin önemli olduğunu ifade eden Köroğlu, VATSO adına katıldığım zirvede oldukça önemli bilgiler edindim. Van Genç Girişimciler Kurulu olarak aktif çalışmalarımız var. Böyle programlar dünyaya ve olaylara bakışımıza önemli katkı sunmakta. Buradan edindiğimiz bilgilerle Vanda daha aktif çalışmalar yapabileceğimizi gördüm. KOBİ Haftası zirvesinin ana teması Kadın Girişimcilik İş Yararı üzerine şekillendi. Kadınlar için girişimcilik eğitimleri, göçmen ve azınlık kadın girişimcilere destek, kadın girişimcilerin finansal kaynaklara erişimi, teknoloji temelli işlerde kadın konuları görüşüldü dedi.
     Köroğlu, zirve sonrası Brükselden İtalyaya geçtiğini, SAIE Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarına katıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van Genç Girişimciler Kurulu, Avrupa KOBİ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER