Van, uluslararası spor salonuna kavuşuyor

Van, uluslararası spor salonuna kavuşuyor


VAN (A.A) - AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Merkez İlçe Başkanı Abdülmenaf Keyifli ve partililer, temeli atılan 5 bin kişilik Nur Tatar Spor Salonu inşaatında incelemede bulundu.
     Aras, yaptığı yazılı açıklamada, deprem sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından temeli atılan 5 bin kişilik Nur Tatar Spor Salonu inşaat alanına giderek, bilgi aldıklarını belirtti.
     AK Parti hükümetinin, Van depremleri sonrasında oluşan yaraları sarmasıyla beraber, Vanın gelişmesini ve kalkınmasını sağlayacak diğer yatırımlara da devam etiğini belirten Aras, şunları kaydetti:
     Bu yatırımlardan biri de deprem sonrasında Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç tarafından temeli atılan 5 bin kişilik Nur Tatar Spor Salonudur. Bunun inşaatına geçen yıl haziran ayında başlandı. 12 milyon 245 bin liralık olan bu yatırım, 39 bin metrekarelik bir arazi üzerinde inşa ediliyor. 6 bin metrekare kapalı alana sahip olan spor salonu, 2014 yılında hizmete açılacak. Bu yatırım, sadece Vanın değil, aynı zamanda bölgenin en büyük ve en modern tesisi olacak. Ulusal ve uluslararası standartlara sahip olan bu salon, örnek bir yatırımıdır.
     Salona olimpiyat şampiyonu Nur Tatarın adının verildiğini kaydeden Aras, bu salonunun bölge gençlerine, her branştaki sporcuya ve Vanın turizmine önemli katkı sunacağını ifade etti.
     Aras, Bu yatırımı Vana kazandırdığı için Başbakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van, uluslararası spor salonuna kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER