Van, 2012

Van, 2012-2013 eğitim öğretim dönemine hazır -İl Mili Eğitim Müdürü Sayılır: Çocuklarımız nerede, hangi köyde olursa olsun, taşımalı eğitimle orta öğretime devam edecek


VAN (A.A) - Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Çocuklarımız nerede ve hangi köyde olursa olsun, taşımalı eğitimle orta öğretime devam edecek dedi.
     Eğitim öğretim dönemi öncesi basın mensuplarıyla İskele Öğretmenevindeki toplantıda bir araya gelen Sayılır, ilk deprem sonrası 155, ikinci deprem sonrası da 188 okulun onarımını tamamladıklarını söyledi.
     Deprem döneminde olağanüstü bir gayret ve çalışma sergilendiğini belirten Sayılır, olağanüstü hallerde, büyük çaba ve gayretle işler yapılabileceğini ifade etti.
     Vanda yaşanan depremin ardından başarılı olduklarını ve kısa zamanda bütün okulların hasar durumlarını tespit ettiklerini kaydeden Sayılır, Hasarlı olan, problemli olduğu düşünülen okulların tamamını ayıkladık ve eğitime kapattık. Sağlam okullarımızda çocuklarımızın eğitimine devam ettik. Bazı çocuklarımızın eğitimini taşımalı eğitimle tamamladık. Van ile Erciş merkezde 22 bin öğrenci, taşımalı sistemle eğitimini tamamladı dedi.
    
     -Zaman sıkıntımız var
    
     Kentte kullanılamayacak durumdaki bin 39 derslik yerine, yapılan ve yapımı devam eden 2 bin 31 derslik olduğunu açıklayan Sayılır, en önemli sıkıntılarının zaman sorunu olduğunu kaydetti.
     Sayılır, şöyle konuştu:
     Burada problem zaman. Okulların yapımı devam ediyor. Okulların kısa zamanda bitmesi için çaba gösteriyoruz. İstanbul Üniversitesi ile anlaşma yaparak 40 okulumuzun da güçlendirme projesini yaptık. Bu 40 okuldan 20sinin projesi elimize ulaştı ve güçlendirme ihalesini yaptık. Bunlar 4 ve ya 8 ayda tamamlanacak yapılar değil. Tüm çabalara rağmen mevsim itibariyle zaman yetmiyor.
     Bu dönem hasarsız, güçlendirmesi tamamlanan, devlet ve hayırseverler tarafından yaptırılan yeni okullarla, prefabrike okullarda eğitim yapacaklarını belirten Sayılır, okulun olmadığı veya uzak olduğu il merkezi ve Erciş ilçe merkezinde de taşımalı eğitimle çocukları okula taşıyacaklarını söyledi.
     2010-2011 yılında 325 bin öğrenciden 74 bininin il dışına gittiğini, böylece ilde 292 bin öğrenci kaldığını anımsatan Sayılır, şunları kaydetti:
     Bu sene 350 bin öğrenci bekliyoruz. Orta öğretim çağındaki çocuklarımız, nerede olursa olsun, hangi köyde olursa olsun taşımalı ile orta öğretime getirilecek. Çocuklarımız okul yok diye oralarda kalmayacak. Gelecek yıl problemimiz kalmayacak. Daha rahat fiziki ortam ve eğitim kadrosuna sahip olacağız. Kentte önemli bir öğretmen açığı yok. Bize bin 564 öğretmen kadrosu tahsis edildi. Atamaları bekliyoruz. Sınıf öğretmeninde problemimiz yok. Branş öğretmenlerine ihtiyaç var. Bu da bakanlığımızın atamasıyla kapanacak.
     Toplantının ardından ağır hasarlı olduğu için yıkılan Şehit Koray Akoğuz Lisesine geçen Sayılır, yıkılan okul yerine Adalı Holding tarafından yaptırılan 24 derslikli okul inşaatını gezdi ve yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: J.Jale Durgun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER