Vandaki KCK operasyonu

Vandaki KCK operasyonu -Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya: Vanda toplumsal düzeyde henüz Van depreminin etkilerini üzerinden atamayan halka toplumsal alanda seçilmiş belediye başkanlarının ve parti yöneticilerinin hu


DİYARBAKIR (A.A) - Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, Vanda belediye başkanları ve BDPli parti yöneticilerinin tutuklanmasının halkın üzerinde ikinci bir deprem etkisi yaşattığını ileri sürdü.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde biraraya gelen belediye çalışanları adına basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Alpkaya, açıklamayı Kürtçe yaptı.
     Türkiyedeki bütün yurttaşları yakından ilgilendiren Kürt sorununun çözülmemesinden dolayı maddi ve manevi kayıpların arttığını belirten Alpkaya, şöyle dedi:
     Kürt meselesindeki çözümsüzlük akan kanın durmasına, anaların gözyaşlarının durmasına, büyük acıların yaşanmamasına, özlemini duyduğumuz onurlu toplumsal birlikte yaşama duygusunun güçlenmesine ve barışın tesisine hizmet etmiyor. Vanda aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu BDPlilere yönelik yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler ile BDP eski il başkanı Cüneyt Caniş, yasadışı örgüt üyeliğinden tutuklandı. Belediye başkanı olmak veya BDPde yönetici olmak artık yasadışı örgüt üyesi haline geldi... Vanda toplumsal düzeyde henüz Van depreminin etkilerini üzerinden atamayan halka toplumsal alanda seçilmiş belediye başkanlarının ve parti yöneticilerinin hukuksuz bir şekilde tutuklanmasıyla ikinci bir deprem yaşatılmak istenmektedir. AK Parti henüz Van ve bölge halkının depremden dolayı yaşadığı psikolojik ve travmatik yaraları henüz saramamışken halkın büyük bir çoğunluğunun oyları ile seçilerek görev alan belediye başkanlarının ve parti yöneticilerini cezaevine gönderilmesinin şokunu halk olarak yaşamaktayız.
    
     Muhabir: Aziz Aslan - Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Vandaki KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER