Vandaki kaçakçılık operasyonu

Vandaki kaçakçılık operasyonu -Operasyonda, yurda kaçak olarak getirilen 2 ton dökme tütün, 1 ton çay, 10 bin paket sigara ve 10 bin adet bandrolsüz kitap ele geçirildi


VAN (A.A) - Vanda dün düzenlenen operasyonda, yurda kaçak olarak getirilen 2 ton dökme tütün, 1 ton çay, 10 bin paket sigara ve 10 bin adet bandrolsüz kitap ele geçirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, Mısır Çarşısındaki dükkanlarda bulunan kaçak sigara, çay, tütün ve bandrolsüz kitapların, kent merkezinde tablacı olarak bilinen küçük yaştaki çocuklar aracılığı ile piyasaya sürüldüğü tespit edildi.
     Bunun üzerine harekete geçen KOM ekipleri, Van Cumhuriyet Başsavcılığından alınan 18 ayrı mahkeme kararı ile söz konusu adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
     Ekiplerin, Mısır Çarşısındaki 4 ayrı blokta bulunan 248 iş yerinde yaptığı aramada, yurda kaçak olarak getirilen 2 ton dökme tütün, 1 ton çay, 10 bin paket sigara ve 10 bin adet bandrolsüz kitap bulundu.
     Küçük yaştaki çocukları suça iterek haksız kazanç sağlayan ve halk sağlığını tehdit eden kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vandaki kaçakçılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER