Vandaki enerji yatırımları

Vandaki enerji yatırımları -Vali Karaloğlu: Son 3 yılda Vanın enerji altyapısı için 300 milyon lira harcama yapıldı


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, son 3 yılda Vanın enerji altyapısı için 300 milyon lira harcama yapıldığını bildirdi.
     Karaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ve Türkiye Elektrik 17. İletim Tesis ve İşletme (TEİAŞ) Grup Müdürlüğünün, son 3 yılda il genelinde yaptığı enerji altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Yapılan harcamaya rağmen kentte sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını belirten Karaloğlu, kesintilerin yüzde 60ının kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını bildirdi.
     Kaçak elektrik kullanımının kul hakkı olduğunu ifade eden Karaloğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
     Köylerdeki elektrik sorunu büyük oranda çözüldü. Lokal sorunlar da yeni yapılacak yatırımlarla çözülecek. Vanda enerjide en büyük sorun kaçak elektrik kullanımından kaynaklanıyor. Bu konuda vatandaşlara büyük görev düşüyor. Vanın elektrik altyapısı için 300 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldı. Bu kadar altyapıya rağmen elektrik sorunu çözülmüyorsa, bunun nedeni de kaçak elektrik kullanımıdır. Bu bölgede ve şehirde kaçak elektrik oranı düşmedikçe, elektrik problemini çözmemiz mümkün değil. Herkes elektrik kesintisinden şikayet ediyor. Kaçak elektriğin bir kul hakkı olduğunu unutmamalıyız. İlimde yüzde 60 oranında kaçak elektrik kullanılmasından rahatsız oluyorum. Bundan vatandaşımızın da rahatsız olması gerekir.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Vandaki enerji yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER