Vandaki deprem

Vandaki deprem -İstanbuldaki özel halk otobüsü kuruluşları, depremzedelere yardım amacıyla topladıkları 400 bin lirayı Vali Karaloğluna teslim etti


VAN (A.A) - İstanbuldaki özel halk otobüsü kuruluşları, Vandaki depremzedelere yardım amacıyla topladıkları 400 bin lirayı Vali Münir Karaloğluna teslim etti.
     İstanbul Özel Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş, İstanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel ve yönetim kurulu üyesi Şuayip Toptan, Karaloğlunu ziyaret etti.
     Kentte geçen yıl yaşanan deprem felaketinin ardından İstanbuldaki 5 ulaşım şirketinin kendi üyeleri arasında topladığı 400 bin liralık çeki Karaloğluna teslim eden heyet, Van halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Vali Karaloğlu da heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Van depreminin, Türkiyedeki birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirdiğini belirtti.
     Türkiyenin her yerinde olduğu gibi İstanbuldaki özel halk otobüsleri sahiplerinin de Vandaki acıyı yüreklerinde hissettiğini anlatan Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Kuruluş temsilcileri, Vanlıların yarasına merhem olmak üzere toplanan 400 bin liralık yardım ile Vanda bir okul yapılması ve isminin de İstanbul Özel Halk Otobüsleri olması talebinde bulundular. Bu talep bizce de uygundur ama 400 bin lirayla okul yapılamayacağını kendilerine illettik. Bu miktarı peşinat olarak sayacağımızı ve bir 400 bin lira daha beklediğimizi ifade ettik. Kendileri de bu teklifimizi kabul ettiler.
     İstanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası Başkanı Yüksel ise okul yapımı için teslim ettikleri 400 bin lirayı Vali Karaloğlunun az bulduğunu ve kendilerinden 400 bin lira daha talep ettiklerini bildirerek, İstanbula döndükten sonra yapacağı görüşmelerin ardından Vali Karaloğluna bu konuda dönüş yapacağını ifade etti.
     Yüksel, Van halkının ihtiyaçlarını karşılama konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını bildirerek, Burada peşinen bir söz vermeyelim ama valimizin istediği 400 bin lirayı temin ederek burada İnşallah güzel bir okul yaptıracağız dedi.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER