Vanda sıcak hava

Vanda sıcak hava -Hava sıcaklığının 30 dereceye ulaştığı kentte insanlar serinlemek için camilere, parklara, ağaç gölgeliklerine ve sahillere akın etti


VAN (A.A) - Hava sıcaklığının 30 dereceye kadar çıktığı Vanda vatandaşlar serinlemek için camilere, parklara, ağaç gölgeliklerine ve sahillere akın etti.
     Beşyol Kavşağındaki Hz. Ömer Caminde dini vecibelerini yerine getiren kimi vatandaşlar, dışarıdaki kavurucu sıcaklardan korunmak için serin olan caminin halıları üzerine uzanarak şekerleme yaparken kimileri de caminin bahçesinde bulunan Dabbağoğlu Parkındaki ağaçların gölgeliklerine sığındı.
     Çocuklar ve gençler ise kavurucu sıcaklarda serinlemek için Edremit Sahillerine akın etti. Van Gölünde yüzen vatandaşlar, ağaç diplerinde dinlendi.
     Kavurucu sıcaklara rağmen çalışmak zorunda olanlar da vardı.
     Edremitli bazı çiftçiler, hayvanlarının kışlık yemi için daha önce biçtikleri otu bir araya getirerek, kavurucu sıcaklar altında patosa vurdu.
     Çiftçiler, kavurucu sıcaklara rağmen çalışmak zorunda olduklarını belirterek, başlarını bez parçaları ile kapatarak kavurucu sıcaklardan korunmaya çalıştıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Özkan Bilgin
     Yayıncı: Yahya Öylek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER