Vanda kurbanlıklar alıcı bulamıyor

Vanda kurbanlıklar alıcı bulamıyor -Kurbanlık fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen bayrama sayılı günler kala alıcı bulmakta güçlük çeken hayvan sahipleri, pazardaki durgunluktan yakındı


VAN (A.A) - Kurbanlık fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen bayrama sayılı günler kala alıcı bulmakta güçlük çeken hayvan sahipleri, pazardaki durgunluktan yakındı.
     Kurban Bayramı öncesi, Bostaniçi beldesindeki hayvan pazarına erken saatlerden itibaren kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvanlarını getiren satıcılar, alıcı bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.
     Vatandaşın maddi sıkıntı içinde olduğunu, bu nedenle de kurbanlık hayvan alımında geçen yıllara göre büyük düşüş yaşandığını vurgulayan satıcılar, geçen yıl çifti bin liradan satılan küçükbaş hayvanları bu yıl 600 liradan sattıkları halde vatandaşların ilgi göstermediğini ifade etti.
     Geçimini hayvancılıkla sağlayan Memduh Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır hayvancılıkla uğraştığını ve bu yıl kadar durgun geçen bir piyasa ile karşılaşmadığını belirtti.
     Ertaş, bu yılki Kurban Bayramının tüm beklentilerini boşa çıkardığını ve satacağı hayvanların büyük bölümünün elinde kaldığını bildirerek, böylesi olumsuz bir tablonun kendisi gibi tüm satıcıları kara kara düşündürdüğünü dile getirdi.
     Kurbanlık hayvan almaya gelen Cevdet İrer ise kurbanlık fiyatlarında düşüş yaşanmasına rağmen vatandaşların alım gücünün azaldığını kaydetti.
     Gerek satıcıların gerekse alıcıların sıkıntılı günler geçirdiğine değinen İrer, birçok kişinin, fiyatların biraz daha düşmesini beklediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda kurbanlıklar alıcı bulamıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER