Vana K Belgesi Birimi kuruluyor

Vana K Belgesi Birimi kuruluyor


VAN (A.A) - Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı, Vanda K Belgesi Birimi kuruyor.
     Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 59 Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen K Belgesi işlemlerinin, bakanlığın aldığı kararla sadece bölge müdürlükleri bünyesine alındığını belirtti.
     Nadiroğlu, bu durumun üyelerin mağduriyetine neden olduğunu ve işlem yapmak isteyenlerin Diyarbakır Bölge Müdürlüğüne gitmek zorunda kaldığını vurgulayarak, mağduriyetin giderilmesi için gerek bakanlık gerekse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 23 Ekim 2012deki Van programında konuyu Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırıma anlattığını kaydeden Nadiroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, VATSO tarafından talep edilen bu isteği gerçekleştiriyor. Bakan Yıldırımın talimatıyla Vanda bakanlığa bağlı bir kurum içinde K Belgeleri Birimi kurulması kararı alındı. Özellikle bu süreçte birimin açılacak olması sektörün mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli bir gelişmedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vana K Belgesi Birimi kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER