Validen sağlıksız kırtasiye malzemesi uyarısı

Validen sağlıksız kırtasiye malzemesi uyarısı -Bursa Valisi Harput: -Markasız ve TSE damgasız ürünleri almayın


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, velileri sağlıksız kırtasiye malzemeleri konusunda uyararak, Markasız ve TSE damgasız ürünleri almayın dedi.
     Harput, Valilik binasında düzenlediği ve yaklaşık 50 öğrencinin de katıldığı basın toplantısında, piyasada bulunan ucuz, kalitesiz ve kanserojen maddeler içeren kırtasiye ürünlerinin kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu.
     Kalitenin her alanda önemli olduğuna işaret eden Vali Harput, Markasız ve TSE damgasız ürünleri almayın. İnsan, bu hayatta mutlu oluyorsa, başkalarına faydalı oluyorsa, bu ancak ve ancak sağlıkla olur. Sağlıklı bir gelecek için kullandığımız eğitim öğretim araçlarının kalitesine dikkat etmemiz lazım dedi.
     Vali Harput, şöyle konuştu:
     Bir ürün eğer markasızsa o üründe bir şey var demektir. Markasını koymuyorsa bir şeyi gizliyor demektir. Belki o ürüne biraz ucuz fiyat koyuyor, 5 kuruşa değil de 2 kuruşa veriyor. Ama sizi kandırıyor. Ne kadar ucuz olursa olsun, markasız ürün almayalım. Bir de TSEnin o üründe damgası olmalı. Bu damga, o ürünün insan sağlığına ve kullanımına uygun olduğunun işaretidir. Damgayı görmediğimiz ürün, riskli üründür. İnsanların geleceğini karartan ve riske atan ürünlerin satılmasına, üretilmesine ve satın alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Böylece kendi geleceğimizi ve sağlığımızı koruyarak, geleceğin büyük Türkiyesinde sağlıklı, mutlu ve huzurlu insanlar olarak yaşamak istiyoruz.
     Abdurrahman Vardar İlköğretim Okulu öğrencisi Buğrahan Karaman ise kanser olmak istemediklerini ifade ederek, Geçen yıl kullandığımız defterler, silgiler, kalemler, çantalardan kalitesiz olanlardan memnun kalmadık. Kısa süre kullandıktan sonra çöpe atılan malzemelerin de israf olduğunu, israfın da haram olduğunu biliyoruz, bizi günaha sokmayın. Bize kalitesiz, TSEsiz kırtasiye malzemesi almayın dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Tarık Üzgün / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Validen sağlıksız kırtasiye malzemesi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER