Vali Yurdakul, basın mensuplarıyla bir araya

Vali Yurdakul, basın mensuplarıyla bir araya geldi


BİTLİS (A.A) - Vali Veysel Yurdakul, il merkezi ve ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi.
     Valilik Toplantı Salonunda basın mensuplarını kabul eden Yurdakul, daha önce görev yaptığı yerlerde çeşitli ajans temsilcileriyle çalıştığını ve Bitliste de özellikle kamu yararı bulunan konularda gazetecilerle münasebetinin devam edeceğini söyledi.
     Bitlisteki basın mensuplarıyla daha fazla bir araya geleceklerini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
     Kamu yararına bulduğumuz konularda basın mensuplarını yormak istiyoruz. Basın mensuplarımızın enerji ve sinerjilerini fazla harcamak istemiyoruz. Görevde yeni olduğum için, kamu hizmeti bakımından ürünlerimiz hala ham madde halinde. Bunun için zaman geçmesi gerekiyor. Bu hizmet düşüncelerinin mamul hale geldiğinde ve projeler sonuçlandığında basınla paylaşacağız. Bugün bir tanışma toplantısı yapıyoruz. Ama her şey tanışma ve iletişimle paylaşılıyor. Projelerimiz hayata geçtiğinde daha fazla görüşme iradesindeyiz. Gazeteciliği seven biriyim. Mülki amir olmasaydım, gazeteci olurdum. Görev yaptığım yerlerde gazete yoksa kendim çıkarırdım. 1990lı yıllarda Hasankeyfte görev yaptığımda arkadaşlarla gazete çıkarıyorduk. Bunları hatıra olarak saklıyorum. Özelikle yerel basınımızın çalışmaları, katkıları, tespitleri, eleştirileri ve yorumları bize ışık tutacak ve bize yol gösterecek. Bundan sonra yapacağınız katkılar için teşekkür ediyorum.
     Kentte meydana gelen sıcak gelişmelerde basın mensuplarına, valilik olarak yazılı açıklama yapacaklarını ve ayrıca asayiş olaylarını da basınla paylaşacaklarını belirten Yurdakul, bilgi kirliliği yaşanmaması için bunu uygulayacaklarını, kurum amirlerinin de basına gerekli teknik bilgileri vermesi içinde çalışma yapacaklarını bildirdi.
     Daha çok proje, organizasyon odaklı, yeni proje birimleri, proje ekipleri ve yeni tarz yerleştirmeye çalıştıklarını belirten Yurdakul, devletin klasik hizmet anlaşışı dışında Euro Bitlis olarak ilk icraatlarını faaliyete geçireceklerini dile getirdi.
     Yurdakul, şöyle devam etti:
     Çok güçlü bir proje merkezi kurmak istiyoruz. Bu merkezde sadece tarımın, valiliğin ve belediyenin değil, bu ilde bulunan kobi, özel şirket ve sivil toplum kuruluşlarına proje üretmek konusunda, yerel basının dahil olacağı bir merkez kurmak istiyoruz. Bugünlerde Euro Bitlisi kurgulama çabası içindeyiz. Mevcut bir yapı var. O yapının üzerine yeni personel ve kurumsal yapı koyarak bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında sosyal hizmet projeleri var. Bu projelerde olgunlaşıyor. Basınla yaptığımız somut ürünleri paylaşacağız. Paylaşmalar yeni projeleri getirecek.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Yurdakul, basın mensuplarıyla bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER