Vali Yılmaz, ilkokul inşaatını inceledi

Vali Yılmaz, ilkokul inşaatını inceledi


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, merkeze bağlı Hacılar köyünde yapımı süren ilkokul inşaatında incelemelerde bulundu.
     Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Şenel ile Hacılar köyüne gitti. Burada çelik konstrüksiyon kullanılarak yapılan ilkokul inşaatında incelemelerde bulunan Yılmaz, okulun dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzemeyle düşük bir maliyetle yapıldığını söyledi. Burdurun birinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Vali Yılmaz, Okullarımızın böyle sağlıklı, uzun ömürlü ve dayanıklı bir malzemeyle yapılması önemlidir dedi.
     Vali Yılmaz, okulun yapımında hayırsever İşadamı Yılmaz Turganın 100 bin lira katkısı olduğunu, geri kalan miktarın 50 bin lirasının Özel İdare, 25 bin lirasının ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandığını kaydetti. Yılmaz, Eski okul binasının deprem testlerinde dayanıksız olmasından dolayı bu yeni okul yaptırıldı. Yeni yapılacak diğer okullarda gerekli görüldüğünde yine bu sistemle yapabilecek diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise okulun çelik konstrüksiyon kullanılarak yapıldığını anlattı. İnşaatta kullanılan çelik malzemenin bin 200 kilo yüke dayanıklı olduğunu belirten Çetin, şöyle konuştu:
     Meydana gelebilecek 10,5 büyüklüğündeki bir depreme kadar binanın mukavemeti yeterlidir. Yani bina şu anda üzerinde bulunan yükün 30 katı daha fazlasını taşıyabilecek bir kapasiteye sahip. Bununla birlikte burada kullanılan galvanizli çelik türü 299 yıl dayanıklı bir malzemedir ve bina istenildiğinde buradan sökülerek başka bir yere taşınma olanağına da sahiptir.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Vali Yılmaz, ilkokul inşaatını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER