Vali Yılmazdan Ahlata veda ziyareti

Vali Yılmazdan Ahlata veda ziyareti


BİTLİS (A.A) - İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Burdur valiliğine atanan Vali Nurettin Yılmaz, Ahlata veda ziyaretinde bulundu.
     Ahlat Belediyesine yaptığı ziyaret sonrası Ahlat Kaymakamlığına geçen Vali Yılmaz, görev süresince Ahlatta yapılan çalışmalarla ilgili olarak gazetecilere değerlendirmede bulundu.
     Göreve başladığı zaman Ahlatta bir takım sıkıntıların olduğunu ve bunları el birliğiyle aştıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
     18 sene geçmişi olan Kültür Merkezi hizmete açıldı. Merkezin kuruluş amacı Ahlatı önemli bir merkez haline getirmekti. Bu amaçla merkezi üniversitemize devrettik. Üniversitemiz, kaymakamlığımız, belediyemiz diğer kurumlarla beraber güzel programlar yürütecekler. Ahlatın Cumhurbaşkanımızın himayelerine alınması büyük bir avantaj. Bunun hemen etkilerini görmeye başladık. Selçuklu Mezarlığı girişinde yapılan yeni müze ve karşılama merkezimiz bitmek üzere. Çok modern, ferah ve geniş büyük salonları olan güzel bir müze ve karşılama merkezi yapılıyor. Yine buna paralel olarak mezarlığın çevresinin çiftle çevrilerek korunmaya alınması, duvar yapılması ve mezarlık içi yolların yapılması, mezarlıktaki kazı çalışmaları, taşların onarımı ve temizlenmesi çok güzel gelişmeler.
     Yaz turizminde gittikçe gelişme kaydeden Ahlatın yakın zamanda doğunun Antalyası olacağını ifade eden Vali Yılmaz, öte yandan ilçede konaklama konusunda çalışmalar yürütüldüğünü, Selçuklu Otelinin Kalkınma Ajansı desteğiyle yenilendiğini, Metropol Otelin düzenlendiğini ve yeni otel odaları oluşturduğunu kaydetti.
     Vali Yılmaz, şunları ifade etti:
     Ahlatta okul yönünde fazla bir sıkıntımız kalmadı. Kanık Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu inşaatı bitmek üzere. Yunus Ensari İlköğretim Okulu önüne yapılan spor salonu inşaatı bitmek üzere. Kaymakamlığımız güzel projeler hayata geçirmiş. Su sporlarına yönelik proje kapsamında kano, tekne, kurtarma botu, yelkenler alınmış. Su sporlarının geliştirilmesi bakımından bu çok güzel bir olay. Emeği geçenleri kutluyorum. Sonuç olarak toplum olarak güzel bir konuma geldik. Ümit ediyorum burası doğunun Antalyası olacaktır. Şu anda Ahlatta nereye gitsek yazlarını geçirmek için Diyarbakırlı, Batmanlı, Siirtli çok sayıda vatandaşla karşılaşıyoruz. Bu güzel bir şey. Bu şehir her şeye layık. Çünkü burada iyi insanlar var. İnşallah bundan sonrada buranın ortamı güzel olur.
     Ziyaret sonunda Kaymakam Osman Dölek, Vali Yılmaza çini tabak hediye etti.
     Yılmaz daha sonra kurum amirleriyle vedalaşarak Ahlattan ayrıldı.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Yılmazdan Ahlata veda ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER