Vali Yardımcısı Baştürk:

Vali Yardımcısı Baştürk: -Çanakkalede kadınlar yaşamın içinde, evde değil


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını (ÇTSO) ziyaret ederek, İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesinin toplantısına başkanlık etti.
     Baştürk, burada yaptığı açıklamada, markalaşmaya dikkat çekerek, Çanakkalenin marka değerleri konusunda kadınlar olarak öncülük yapmalıyız dedi.
     Çanakkalenin dinamiğinin kadınların elinde olduğunu ifade eden Baştürk, Çanakkale için dedikleri, modern ve çağdaş bir şehirdir dedikleri buymuş. Önceki görevlerimde bunu duyardım. Çanakkalede kadınlar yaşamın içinde, evde değil. Bu açıdan iddialı bir şehir ve bu yönü bilinmiyor. Handikabımız, ilimizde ekonomi ve sanayinin ölçeğinin küçük olması. Daha büyük olsa kadınların rolü daha da artacak dedi.
     Kadın Girişimciler Kurulunun projeler geliştirmesi gerektiğini anlatan Baştürk, Her yıl bir projeye yoğunlaşıp, Çanakkaleye o konuyu kazandırmak gerekir. Çanakkalenin marka değerleri konusunda kadınların öncülük yapması gerekir. Kentte ürünlerin satılacağı bir merkez açılabilir. Valilik olarak bizim başlattığımız bir projeydi, ama bitiremedik. Bu projeyi Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte geliştirebiliriz şeklinde konuştu.
     Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt da projeleri anlatarak, Çanakkaleye ait gıda ürünlerini tespit ettiklerini, bunları internet portalı üzerinde yayınlayarak, tanıtacaklarını ve satışını gerçekleştireceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Vali Yardımcısı Baştürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER