Vali Tuna, Çanakkale gündemini değerlendirdi

Vali Tuna, Çanakkale gündemini değerlendirdi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, kent gündemine ilişkin konuları değerlendirdi.
     Vali Tuna, valilik fuayesinde düzenlediği toplantıda, geçtiğimiz Ramazan bayramında Çanakkaleye gelen yolcu sayısının 686, giden yolcu sayısının ise 813 olduğunu söyledi.
     Deniz seferlerine de değinen Tuna, GESTAŞ tarafından toplam 171 bin 12 yolcu ile 56 bin 875 aracın taşındığı bayramda Bozcaadaya 25 bin 706, Gökçeadaya ise 12 bin 646 kişinin gittiğini belirtti.
     Truva, Assos, Apollon gibi ören yerleri ile Arkeoloji Müzesini 18-26 Ağustos tarihleri arasında toplam 27 bin 266 ziyaretçi tarafından ziyaret edildiğini anlatan Vali Tuna, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini ise toplam 7 bin 523 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.
     Bayram süresince Çanakkale Otobüs Terminalinden toplam bin 508 otobüs ve minibüs hareket ettiğini ve bunların toplam 36 bin 813 yolcu taşıdığını dile getiren Tuna, kentteki otellerin 18-26 Ağustos tarihleri arasındaki doluluk oranının ise yüzde 100e yakın olduğunu kaydetti.
    
     -Troia Müzesi-
    
     Vali Güngör Azim Tuna, Troia Müzesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
     Müzenin mimari projesinin elde edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ulusal düzeyde bir yarışma açılmış olup, yarışmada birinciliği Ömer Selçuk Baz ve ekibi almıştır. Ömer Selçuk Baz ve ekibi tarafından hazırlanan uygulama projesinin İstanbul Rolöve ve Anıtlar Müdürlüğüne sunumu yapılmıştır. Uygulama Projesi 15 Eylülde bakanlığa teslim edilecektir. Troia Müzesi yapım ihalesi de 2012 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecektir.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Vali Tuna, Çanakkale gündemini değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER