Vali Toprak havaalanındaki çalışmaları inceledi

Vali Toprak havaalanındaki çalışmaları inceledi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Havaalanında yapımı süren apron ve taksi yolu inşaatlarında incelemelerde bulundu.
     İnşaat alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri ve yüklenici firma temsilcilerinden bilgi alan Vali Toprak, 2013 Haziran ayında hizmete girecek olan Diyarbakır Havaalanının 110 bin metrekarelik apron alanına ve 500 metre uzunluğunda taksi yoluna kavuşacağını söyledi.
    
     -Aynı anda 6 uçak körükle terminallere bağlanabilecek
    
     Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin talimatları ile 2012 yılı içerisinde Diyarbakır Havaalanının modern bir terminal binasına kavuşması için proje çalışmalarının tamamlandığını ve Yüksek Planlama Kurulu kararı sonrasında terminal yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Vali Toprak, çalışmaların bitimi ardından aynı anda 6 uçağın körükle terminallere bağlanabileceğini ve 4 uçağın da apronda yolcu indirip bindirebilmesinin mümkün olacağını ifade etti.
     Havaalanı terminal binasının apron ve taksi yollarının yapımı için 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait tahsisli araziden 1 milyon metrekarelik alanın bu iş için tahsis edildiğine değinen Vali Toprak, terminal binasının, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 28 kilometrelik Şanlıurfa-Batman Yolu (TRT kavşağına) gidecek çevre yoluna bağlanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vali Toprak havaalanındaki çalışmaları inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER