Vali Toprak, MTAda incelemelerde bulundu

Vali Toprak, MTAda incelemelerde bulundu


DİYARBAKIR (A.A) - Vali Mustafa Toprak, Maden Tetkik Arama (MTA) Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.
     Vali Toprak, MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Ekrem Tosun eşliğinde, müdürlük bina girişinde bulunan ve Diyarbakırda çıkan krom, demir, kurşun, obsidyen ve volkan taşını inceleyerek, Tosundan numuneler hakkında bilgi aldı.
     Daha sonra kurum içinde de incelemelerde bulunan Vali Toprak, Diyarbakırdaki madenlerin değerlendirilmesi ve çalışmaların yoğunlaştırılması konusunda Tosuna talimat verdi.
     Kurum personeli ile bir süre sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Toprak, Türkiyede ve bölgede çıkarılan maden, mineral ve fosil numunelerinin sergilendiği rafları inceledi.
     Vali Toprak, ilin ve bölgenin çok önemli miktarda ve çeşitte maden potansiyeline sahip olduğunu belirterek, Madenlerimiz ülkemiz için çok önemli bir doğal zenginliktir. Doğal kaynakları bulalım ve onlara sahip çıkıp en iyi şekilde yararlanalım. Maden Tetkik Arama Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü bu anlamda önemli çalışmalar yürütmektedir. Diyarbakırın sahip olduğu yer altı zenginliklerinin gün ışığına çıkarılması, işletilmesi, istihdama, ekonomik hayata ve turizme önemli katkılar sağlayacaktır dedi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vali Toprak, MTAda incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER