Vali Savaş engelli çocukların sergisine katıldı

Vali Savaş engelli çocukların sergisine katıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş Nevşehir Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı eserlerden oluşan serginin açılışını yaptı.
     Açılış törenine Vali Savaşın yanı sıra Garnizon Komutanı Turgay Aras, İl Müftüsü Yakup Öztürk, belediye başkan yardımcısı Yusuf Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülgafur Büyükfırat müftü yardımcısı Celalettin Altunkay katıldı.
     Serginin açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen Vali Savaş daha sonra öğrencilerin eğitim çalışmaları kapsamında yaptığı sergiyi gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.
     Savaş burada yaptığı açıklamada, ağır ve orta düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklara öz bakım ve temel yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve toplumsal uyumlarını sağlamak amacıyla gelişimsel eğitim programları uygulayan okulda eğitim gören öğrencileri bu gibi faaliyetle topluma olan aidiyetlerinin daha fazla gelişeceğini söyledi.
     Bu sergi ile bir öğretmen önderliğinde nelerin başarılabileceğinin görüldüğü belirten Savaş, çocukların toplumda saygı gören, ailesine katkı sağlamanın, bir şeyler üretmenin hazzını yaşamasında kazandırılan el becerilerinin son derece önemli olduğunu kaydetti.
     (MAS-YCL)
<< Önceki Haber Vali Savaş engelli çocukların sergisine katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER