Vali Öztürk, üniversite öğrencilerine ders verdi

Vali Öztürk, üniversite öğrencilerine ders verdi


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine Akademik ve Sosyal Oryantasyon konulu ders verdi.
     Öztürk, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonundaki programın açılış bölümünde, Erzurum Teknik Üniversitesinin yeni kurulan bir üniversite olduğuna dikkat çekerek, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdiğinde okulun yeni kurulmuş olduğunu ve bunun sıkıntılarını yaşadığını ifade etti.
     İlk mezun olmanın avantajlarının yanında sıkıntılarının da olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     Dezavantaj olarak şunu gördük. Yardım alabileceğimiz, destek alabileceğimiz ağabeylerimiz yok. Ama avantajı da bizim okulumuzun ilk on yılki mezunları bugün ülkemizin bürokrasisinde önemli yerlere geldiler. Artık okulculuk kavramı eskisi gibi yok. Başarılı olan kişi, hangi okuldan olursa olsun önü açık oluyor. Yani konularınıza vakıf olursanız önünüzün çok açık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
     Her zaman piyasanın aradığı şartlara sahip olanların kazandığını belirten Öztürk, hayatta başarılı olmak için çok iyi olmak gerektiğini ifade ederek, iyi olmak için sistemli, gayretli çalışmak gerektiğinin altını çizdi.
     Vali Öztürk, Sistemli çalışma fırsatını lisede kaçırdıysanız şimdi değerlendirmenizi öneriyorum. Yabancı dili ihmal etmeden sistematik şekilde çalışın. Eğer dünyalı bir insan olmak istiyorsanız bir veya birden fazla yabancı dile sahip olmanız gerekiyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Vali Öztürk, üniversite öğrencilerine ders verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER