Vali Oğuz, TKDKyı ziyaret etti

Vali Oğuz, TKDKyı ziyaret etti -Uygun projeler getirildiği takdirde yaklaşık 100 milyon avro mali kaynak hazır bekliyor


ISPARTA (A.A) - Isparta Valisi Memduh Oğuz, proje üretici ve yatırımcılar için hazır kaynaklar bulunduğunu belirterek, Uygun projeler getirildiği takdirde yaklaşık 100 milyon avro mali kaynak hazır bekliyor dedi.
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Ramazan Çelebiyi makamında ziyaret eden Oğuz, merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Proje üretenler ve yatırım yapanlar için kaynağın hazır olduğunu belirten Vali Oğuz, Uygun projeler getirildiği takdirde yaklaşık 100 milyon avro mali kaynak hazır bekliyor. Ayrıca bu kaynağın yüzde 50si karşılıksız olarak veriliyor. Ispartada gül ve güle dayalı sektör de proje kapsamına alındı. Bu da proje üreticileri ve yatırımcılar için önemli bir fırsat dedi.
     TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Ispartanın keçi peyniri ve gül ürünlerinin yöresel ürün olarak kabul edildiği tek il olduğunu ifade ederek, süt üretimi, süt işleme, kırsal turizm ve yöresel ürünler konularındaki projelere fonlardan yüzde 50 ile yüzde 65 arasında hibe desteği sağladıklarını söyledi.
     Ispartalı üreticilerin bu yönden şanslı olduklarına işaret eden Çelebi, Yani keçi peynirini marka yapacak, tüm masrafların yüzde 50sini hibe olarak veriyoruz ve bu projeler katma değer vergisinden de muaf. Ispartanın vazgeçilmezi gül yağı üretimi. Ispartada gül yağı fabrikası kurumundan, satış reyonlarının yapılmasına kadar tüm masrafların yüzde 50sini hibe olarak veriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali Oğuz, TKDKyı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER