Vali Oğuz, tarihi kilisedeki kazı çalışmalarını

Vali Oğuz, tarihi kilisedeki kazı çalışmalarını inceledi


ISPARTA (A.A) - Isparta Valisi Memduh Oğuz, Büyükgökçeli beldesi yakınlarında, Bizans dönemine ait olduğu düşünülen kilise kalıntılarında yürütülen kazı çalışmalarını inceledi.
     Kaletepe mevkisindeki tarihi kilise kalıntılarında incelemelerde bulunan Vali Oğuz, burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıçtan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Kılıç, temmuz ayında başlanılan kazı çalışmalarının Isparta Müze Müdürü Mustafa Akaslan, arkeologlar Özgür Perçin ve Doğan Demirci önderliğinde 12 kişilik bir ekip tarafından yürütüldüğünü söyledi. Kazı çalışmalarının yüzde 80lik kısmının tamamlandığını belirten Kılıç, çalışmalarının ekim ayında tamamlanması hedeflediklerini kaydetti.
     Vali Memduh Oğuz da tarihi kilisenin önemli bir ibadet merkezi olduğunu ifade etti. Kilisenin MS 6ncı yüzyılda yapıldığının tahmin edildiğini belirten Oğuz, Isparta Eğirdir yolunda stratejik bir konumda. Belli ki çevresinde yerleşim yeri var. Böyle büyük bir kilisenin bulunması burada çok sosyal ve güçlü bir hayatın olduğunu gösterir. Bu kilise sadece buraya değil çevredeki yerleşim yerlerine de hitap eden merkezi bir yer gibi görünüyor. Demek ki bu yerlerin önemi yaklaşık 1500 yıl öncede biliniyordu diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali Oğuz, tarihi kilisedeki kazı çalışmalarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER