Vali Kızılcık, askerlerle bir araya geldi

Vali Kızılcık, askerlerle bir araya geldi


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İl Jandarma Komutanlığında görevli askerlerle bir araya geldi.
     Vali Kızılcık, beraberinde Garnizon Komutanı Albay İlhami Ulu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras ve Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ile Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, askerlerle sohbet etti.
     Askerlere, sizler hem devlet hem de millet olarak bizim güvencemiz ve zenginlik kaynağımızsınız diyen Vali Kızılcık, yetişmiş insan gücünün her şeyin üzerinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Zenginlik kaynağı olarak değerlendirilen madenlerimizden de çok daha değerlisiniz. Ulu Önder Atatürkün bizlere gösterdiği hedeflere ulaşmamızda en büyük gücümüz sizlersiniz. Dünya ülkelerinin zenginlik kıstaslarına baktığımızda teknolojik olarak iyi durumda olan, doğal kaynaklar bakımından zengin olan ama nüfusu giderek yaşlandığı için 2050 projeksiyonları iyi olmayan ülkelerin olduğunu görüyoruz. Ülke olarak diğer ülkelere göre 2023-2050 yılları projeksiyonlarına ulaşmada sizler gibi yetişmiş potansiyele sahip olduğumuz için önümüz daha aydınlıktır diye konuştu.
     Ülke olarak genç nüfustan çok şeyler beklendiğini vurgulayan Vali Kızılcık, şunları kaydetti:
     Yetişmiş genç nüfus aslında bizim omuzlarımıza yük yüklüyor. Sizlerden beklenti çok ve eminim ki sizler de bu sorumluluğu ve yükü kaldıracak özgüven, çağdaş bilgi ile analitik düşünebilme gücüne sahipsiniz. Bu milletin vergisiyle kendinizi yetiştirdiniz. Aileleriniz de aydın bir Türk genci olarak yetişmeniz için çaba sarf etti. Şimdi milletimize hizmet etmek için belirli bir süre zarfında buraya geldiniz. Artık milletimize, ülkemize bir şeyler vermeye başladığınız bir dönemi yaşıyorsunuz. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki bu çağda bilgi artık yılda bir değil, aksine bilgi her an değişebiliyor. Bu bilgiyi öğrenip çağa ayak uydurabilmemiz için zihnimizi daima açık tutmamız gerekiyor. Dünün doğruları bugünün yanlışları olabiliyor.
     Vali Kızılcık, konuşmasının ardından askerlerle birlikte karavanadan yemek yedi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Kızılcık, askerlerle bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER