Vali Karaloğlu, şehit yakınlarını kabul etti

Vali Karaloğlu, şehit yakınlarını kabul etti


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Çaldırandaki şehit aileleri ve yakınlarını, makamında kabul etti.
     Çaldıran Şehit Aileleri ve Yakınları Dernek Başkanı Abdurrahman Çınarağaç ve bir grup şehit yakınını makamında kabul eden Vali Karaloğlu, ailelerin sorunlarını dinledi.
     Devletin şehit yakınlarına, gazilere daha iyi hizmet sunmak için tüm valiliklerde şehit yakınları ve gaziler şube müdürlüğünü kurduğunu kaydeden Karaloğlu, bu müdürlüğün tek görevinin, şehit yakınları ve gazilerin sorunlarıyla ilgilenmek olduğunu söyledi.
     Çaldıranın önemli ilçelerden biri olduğunu belirten Karaloğlu, son yıllarda ilçeye hükümetin önemli yatırımlarının olduğunu anlattı.
     Dernek Başkanı Çınarağaç ise, göreve başladığı günden itibaren Vali Karaloğlunun Çaldırana birçok kez geldiğini ve sorunlarının çözümü konusunda önemli gayretinin olduğunu belirtti.
     Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Çaldırana çok sayıda proje kazandırıldığını ifade eden Çınarağaç, bunlardan en önemlisinin Kadın Eğitim Merkezi olduğunu kaydetti.
     Merkez hizmete girmeden önce, köylerden gelen kadınların ihtiyaçlarını gideremediğine işaret eden Çınarağaç, Merkezin hizmete girmesiyle köylerden gelen kadınlar, temel ihtiyaçlarını giderebiliyor. Merkez hem çocuklu kadınların hem de diğerlerinin ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Merkezin faaliyete geçmesinde, ilçe kaymakamımızın ve sizlerin çok büyük katkıları oldu. İlçe halkı adına sizlere teşekkür ediyorum dedi.
     Ardından Çınarağaç, kendilerine verdiği destekten dolayı Vali Münir Karaloğluna plaket verdi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu, şehit yakınlarını kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER