Vali Karaloğlu, İkinisan köprülü kavşağını inceledi

Vali Karaloğlu, İkinisan köprülü kavşağını inceledi


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, İpekyolu üzerinde iki yeni köprülü kavşak yapılacağını, bunların proje çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
     Vali Karaloğlu, yapım çalışmalarına mayıs ayında başlanan ve bitme aşamasına getirilen İkinisan köprülü kavşağında incelemede bulundu. Çalışmaların sürdüğü tüneli gezen Vali Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Vali Karaloğlu, 6 Mayıs 2012 tarihinde başlanan İkinisan kavşağı inşaatının son aşamaya geldiğini, yüzde 90dan fazlası tamamlanan çalışmaların hava şartlarının elverişli olması durumunda aralık ayının ilk yarısında bitirileceğini kaydetti.
     Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Daha önce yan yollar açılmıştı. Şimdi de tünelin içindeki imalat kısmı devam ediyor. İçeride oluşacak suların drenajıyla ilgili ciddi bir çalışma var. Bu çalışma bittikten sonra asfalt çalışması yapılacak. Eğer hava izin verirse aralık ayının ikinci haftası burayı trafiğe açacağız. Bu kavşak üzerinde 98 metre uzunluğunda bir tünel var. Yaklaşım tünelleri ve rampalarıyla 650 metrelik alanda büyük bir iş yapılıyor. Kavşağın açılmasıyla şehir trafiğinde büyük bir rahatlama olacak.
     Şehir trafiğinin rahatlaması için çevre yolu çalışmalarının sürdüğünü aktaran Karaloğlu, İpekyolu üzerinde çok yoğun bir trafik olduğunu belirterek, Bu yoğun trafiği, çevre yoluna aktarmak, İpekyolunu da şehrin ana aksı olarak geliştirmek istiyoruz. Nüfusun bir kısmı yeni yapılan konutlarla beraber Edremit ilçesine taşınacak. Dolayısıyla bu yolun yükü biraz daha artacak ifadelerini kullandı.
     İpekyolu üzerinde biri karayolları, diğeri ise Özalp yol ayrımı olmak üzere iki yeni kavşak yapılacağını, bunların proje çalışmalarının da tamamlandığını belirten Karaloğlu, şehrin geleceği için son derece önemli olan bu kavşakların, Karayolları tarafından yapılacağını, bu çalışmalarla hem şehrin altyapısının güçlendiğini hem de modern görünüm kazandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu, İkinisan köprülü kavşağını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER