Vali Güzeloğlundan SBSde başarılı olan öğrencilere

Vali Güzeloğlundan SBSde başarılı olan öğrencilere ödül -Mersin Valisi Güzeloğlu, SBS Türkiye Birincisi Nezihe Ezgi Menzi ile Türkiye ikincilerinden Muhammed Yusuf Efeyi ödüllendirdi


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, SBSde Türkiye birincisi olan Nezihe Ezgi Menzi ile Türkiye ikincilerinden Muhammed Yusuf Efeyi makamında kabul ederek ödüllendirdi.
     Vali Güzeloğlu, TED Mersin Özel İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Nezihe Ezgi Menzi, Pirireis İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Muhammed Yusuf Efe, aileleri, Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve okul müdürlerini makamında kabul etti.
     Güzeloğlu, Menzi ve Efenin elde ettikleri başarıyla önce ailelerinin, sonra öğretmenlerinin, sonra da tüm Mersinlilerin gururu olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin iyi yetiştirildiğini ifade eden Güzeloğlu, Son derece iyi yetişmiş, genç, gelecekte bu ülkenin gelişmesine katkıda bulunacak iki beynimiz var dedi.
     Ezginin satranç alanındaki başarıları ve özel çabalarının kendisine ek katkı sağladığını ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:
     Kendilerini, ailelerini, öğretmenlerini ve bu güzel sonucun ortaya çıkmasına katkı koyan herkesi kutluyorum. Hayat yarışında ve bundan sonraki hayatlarında bu kendilerine şüphesiz mutluluk ve güç verecek. Böylesi bir başarı elde etmiş genç bireyler ve beyinler olarak geleceğin Türkiyesinde daha büyük başarılara ulaşmak için kendilerine bir heyecan, bir enerji, bir motivasyon katacaktır.
    
     -Spor, bakış açısını değiştiriyor-
    
     Menzi de sınavda 500 tam puan aldığını, uluslararası satranç yarışmasında elde ettiği başarı dolayısıyla kendisine ek puan verildiğini söyledi.
     TED Kolejindeki öğretmenlerine ve okul idaresine teşekkür eden Menzi, Başarımı beni bu seviyeye taşıyan öğretmenlerime ve hep yanımda olan arkadaşlarıma borçluyum. Herkesin spor yapmasını öneriyorum. Ben satranç oynuyorum. Spor sadece ek puan sağlamıyor, olaylara bakış açınızı değiştiriyor. Sınavlarda daha rahat oluyorsunuz. Sınavlara çok rahat giriyordum. Satrançtan dolayı turnuvalarda yüksek ölçekte heyecan yaşadığım için sınavlar bana çok heyecanlı gelmiyordu. Bir bakıma satranç sınavı kazanmama vesile oldu dedi.
     SBSde 500 tam puan almasına rağmen Türkiye ikincilerinden olan Efe de başarısını her şeyden önce ailesine borçlu olduğunu söyledi.
     Ailesinin küçüklüğünden itibaren kendisine ne yapması gerektiğini anlattığını ve öz güven kazandırdığını ifade eden Efe, Ne yapmam gerektiğini biliyordum. Düzenli çalışarak hedeflerime ulaştım diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, Vali Güzeloğlu, Nezihe Ezgi Menzi ile Muhammed Yusuf Efeye birer hediye paketi verdi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Aycan Demirel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Vali Güzeloğlundan SBSde başarılı olan öğrencilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER