Vali Güvençten Beyaz altın için naylon

Vali Güvençten Beyaz altın için naylon uyarısı


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, çiftçilerin Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğu toplarken naylon çuval kullanılmamasını istedi.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten, Sanayici ve İş Adamları Derneği Şube Başkanı Fethi Baytekin ile Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Ali Çiçek, Vali Güvençi ziyaret ederek, bir süre görüş alışverişinde bulundu.
     Ziyarette, Şanlıurfa pamuğunda yaşanan kirliliğin önlenmesine ilişkin yürütülen çalışmalar ele alındı.
     Mahmut Ökten, pamukta özellikle naylon balya kullanımını önlemeye yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, çiftçi ve fabrika sahiplerine bu konuda uyarılarda bulunduklarını vurguladı.
     Vali Celalettin Güvenç de bir yılı aşkın süredir çiftçi ve sektör temsilcilerine Beyaz altın konusunda uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Borsa, sektör temsilcileri, tarım müdürlüğü ve çiftçilerimizle birlikte naylon kullanım oranını yüzde 10lara kadar indirdik ama yeterli değil. Bir kere daha çağrıda bulunuyorum. Çırçır fabrikalarımıza, çiftçilerimize, iplikçilerimize ne olur altınımızı demire çevirmeyin. Pamuğumuzu bu naylon iplikten oluşan çuvallara, harallarla kristal çuvallara koymayın.
     Ziyaretten konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Vali Güvenç, sorunun giderilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Vali Güvençten Beyaz altın için naylon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER