Vali greyder operatörlüğü yaptı

Vali greyder operatörlüğü yaptı -Amasya Valisi Öz, İl Özel İdaresine alınan greyderlerden birini operatörlük yaparak denedi


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, İl Özel İdaresine alınan iş makinelerinin anahtar teslim töreninde bir greydere binerek operatörlük yaptı.
     Öz, beraberindeki protokol üyeleriyle Amasya İl Özel İdaresi bünyesine alınan iş makinelerinin anahtar teslim törenine katıldı. Tören sonrası operatörlük yapan Öz, greyderlerden birini kullanarak İl Özel İdare bahçesinde deneme turu attı.
     İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Öz, köylerin yaşam kalitesini kentlerdeki standartlara çıkarmak istediklerini vurguladı.
     Kırsal altyapıya son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını anımsatan Öz, şunları kaydetti:
     Yol, içme suyu, kanalizasyon ve tarımsal faaliyetlerde kırsal alanlara önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımları yaparken makine parkı çok önemli. Artık kamuda hizmet anlayışı değişiyor. Kamu hizmetleri eskimiş binalarda eskimiş araçlarla yapılır anlayışı vardı, artık bunlar değişiyor. Eski araçların bakım ve onarım masrafları neredeyse yenisinin maliyetini bulur hale geldi. Bu konuda son yıllarda hızlı bir dönüşüm yaşıyoruz. Amasya bu konuda çok ilerde. Makine parkımızın büyük bir kısmı yenilendi.
     Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ise 2012 yılında 3 milyon 173 bin liraya 4 greyder, 2 adet pikap ve bir adet yükleyici satın aldıklarını belirtti.
     Konuşmaların ardından operatörlere anahtarlarını teslim eden Vali Öz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve bir iş makinesi operatörü ile bindiği greyderle İl Özel İdaresi bahçesinde deneme turu attı.
     Daha önce traktör kullandığını ancak ilk defa bir greyder kullandığını söyleyen Öz, iş makinesini kullanırken zorlanmadığını belirtti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Vali greyder operatörlüğü yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER